Lenen: het aanvragen van een online lening

Het concept van een online lening is niet zo nieuw als sommigen willen doen geloven. Voor degenen die het internet vrezen, moet worden opgemerkt dat er veel renovaties gedaan zijn op het world wide web sinds het het ontstaan, waarvan een groot deel betrekking heeft op een verhoging van de veiligheid door middel van beveiligde websites, alsmede persoonlijke firewalls waarmee een individuele gebruiker kan zoeken op het web zonder te worden gedetecteerd door hackers.

Beslissen over een geldschieter

Zodra u de fase heeft bereikt waarin u klaar bent om te gaan lenen, moet u wat informatie hebben over de kredietverstrekkers met wie u in zee wenst te gaan. U moet over een definitieve lijst van tenminste vijf potentiële geldschieters beschikken die u gedetailleerd wenst te onderzoeken voordat u een definitieve beslissing kunt nemen.

Van deze vijf moet u hun website gedetailleerder onderzoeken en als er een telefoonnummer is, dan kunt u ervoor kiezen om te bellen en te spreken met een medewerker om een ​​beter gevoel over het bedrijf en over hoe zij zaken doen te krijgen.

Afdrukken

Enkele van de vragen die u misschien wilt stellen over de telefoon, via de website of via e-mail zijn onder meer:

  • Rentevoet
  • Wordt de rente vast of variabel
  • Als het een variabele rente is, wat is het maximale dat ik kan verhogen en hoe vaak
  • Is er een boete voor vervroegde aflossing
  • Hoelang duurt de aanvraagprocedure
  • Welke voorwaarden gebruikt u om in aanmerking te komen
  • Wat is het maximale bedrag van de lening en de aflossingstermijn
  • Brengt u een eenmalige vergoeding in rekening

En u kunt een aantal andere vragen bedenken als u uw onderzoek uitvoert, maar dit zijn enkele van de belangrijkste vragen die u zeker moet vragen.

Het aanvragen van de lening

Nadat u klaar bent met het onderzoek en een geldschieter heeft gevonden waarvan u voelt dat die het beste kan voldoen aan uw behoeften, bent u klaar voor de aanvraag van uw lening. Het aanvraagformulier zal in de meeste gevallen staan op de website. U hoeft alleen maar te zorgen dat u bent ingelogd op een beveiligde website; de vergrendeling kunt u zien rechts onderaan van de website.

Als deze vergrendeling niet verschijnt, moet u geen persoonlijke informatie invoeren in de computer, maar contact opnemen met de kredietverstrekker om te vragen om een ​​aanvraag via e-mail of fax nummer, zodat u het daarop kunt terugsturen. Zelfs als de website wel beveiligd is, kan er informatie zijn die u per fax of e-mail wilt versturen naar de geldschieter, zoals een bewijs van uw sofinummer, werk- en inkomensinformatie en een bewijs van inschrijving in uw woonplaats. U wordt per e-mail op de hoogte gebracht als uw aanvraag is goedgekeurd.

De uitbetaling van de lening

Zodra de lening is goedgekeurd ontvangt u een melding over hoe het bedrag zal worden uitbetaald. Als de lening voor een specifiek doel is, zoals een consolidatie, zal het geld hoogstwaarschijnlijk rechtstreeks worden verstuurd naar de persoon of instelling die u moet betalen.

Andere bedragen van de lening zullen naar u worden verzonden, hetzij via de post of via een directe storting op uw bankrekening. U kunt het contract ondertekenen via een elektronische handtekening of door deze af te drukken met uw printer en te onderteken en terug te faxen naar de geldschieter. Ongeacht voor de manier waarvoor de kredietgever kiest, vergeet niet, dat beide vormen wettig en bindend zijn.